Opening hours:

Monday - Thursday 7:00-16:00
Friday and before holiday 7:00-11:30
Brekfast 9:00-9:30
Lunch 11:45-12:30

We have CET - Central European Time.

Grattis till Bröderna Nilsson

julius.jpeg

Bröderna använder Docol Tube R8 i sina bakaxlar och är jätte nöjda. Roligt med kunder som delar med sig av sina resultat och vad de gör med rören.

Marcus Nilsson Skriver:

Tomelilla MK s unga talanger Bröderna Julius och Caspian Nilsson har i år gjort sin andra säsong i Crosskart. Caspian tävlar i crosskart Mini klassen och Julius i 650cc klassen.

I år har dom tävlat i danska mästerskapet som har gått över sju deltävlingar där man får räkna bort ett resultat.

Caspian har tagit ett jättekliv framåt och endast missat prispallen en gång under dessa sju tävlingar, inte mindre än tre gånger har han fått stått överst på prispallen.

I helgen avgjordes den sista deltävlingen i danska mästerskapet på den klassiska Nysumbanan på mitt Jylland. Inför final tävlingen var dom tre förare som kunde vinna mästerskapet, och när kvalheaten var avslutade stod dessa tre i första startledet och det skilde åtta poäng i mellan dom så alla tre kunde bli mästare. Caspian som kvalade in som trea gjorde en kanonstart från yttern och var på väg att runda alla konkurrenterna på yttern men fick till slut backa av och lägga sig på en andra plats. En placering som han höll in i mål. När allt var sammanräknat så slutade han på en andra plats i mästerskapet efter särskiljning på antalet segrar.

Christoffer Skriver DK               291 poäng

Caspian Nilsson SWE                 288 poäng

Liv Nielsen DK                              288 poäng

 

Julius gjorde sin första säsong i 650cc klassen, han började säsongen i en för han helt ny kart. Dom 2 första tävlingarna hade teamet stora tekniska problem med Crosskarten, men till tredje tävlingen var alla problem lösta och då visade Julius direkt att han var att räkna med genom att vinna tävlingen. Efter detta genombrott har Julius varit på prispallen alla tävlingar. Inför finaltävlingen låg Julius på andraplats men med mikroskopiska chanser att bli mästare. Men han gjorde allt som stod i hans makt för att bli mästare men när målflaggan föll var han tvåa i mål och tvåa i mästerskapet.

 

Niklas Lau DK                               301 poäng

Julius Nilsson SWE                     285 poäng

Lukas Staun DK                            277 poäng

 

Nu återstår det bara en tävling för denna säsong, det är avslutningen på NEZ gamla nordiska mästerskapet som utökats med baltländerna. Då grabbarna missade första deltävlingen på grund av att Julius Kart inte fungerade som den skulle, så får vi göra vårt bästa och se vad det räcker till.

julius.jpegJulius_1.jpegcaspian.jpegCaspian_1.jpeg
Back »
ME Racing Service AB

Svetsgränd 10

781 72 Borlänge

Sweden

Phone:  +46 (0)243 100 66

Fax:  +46 (0)243 211 412

E-mail:  mail@meracing.com   

Web:  www.meracing.com

Cavagent CMS